Need Rear Tires

JBD

Enthusiast
Joined
Nov 8, 2011
Posts
3
Reaction score
0
I couldn't find Michelins for my 2004 SRT (60 day wait) so I went with Toyo PROEX888 all around. 18s front and 19s back from "the tire man" I now have "low tire" message. The tire shop checked all tire pressure senders and the dash unit was good, and got a message on their readout (instead of a reset code) that said it would have to be reset at the dealer. The local dodge dealer service dept. had no idea about resetting the alarm (low tire) Anyone have this problem?
 

MoparMap

VCA National President
Venom Member
Joined
Jan 7, 2013
Posts
1,855
Reaction score
97
Location
Kansas
My 04 was weird with tire pressure sensors as well. I got a set of cloneable sensors and copied the original codes for them so I wouldn't have to reprogram anything for my second set of rims and initially it worked fine. Then a while later when I swapped the original wheels back on I would sometimes get a constant chime as soon as I started driving. Checked the pressures and everything was fine, and they were the factory sensors even. My factory ones finally gave up the ghost a little while ago so I bought a second set of clone sensors and programmed those as well and had similar issues from time to time. Finally just tried reprogramming the module in the car since I have a DRB III and that seems like it has fixed the issue for the most part. One time the other day I had the constant chime again, but that's the only time it has done it in probably a few years since the reprogram.
 

JBD

Enthusiast
Joined
Nov 8, 2011
Posts
3
Reaction score
0
"The tire man" is a tire shop in Lake Havasu City, AZ. I believe it is a chain but not sure if it is in AZ. only or across the country. they tried to reset the sensors and dash but their programmer got a message that a Dodge dealer had to do it and the local dealer said they couldn't reset "a car that old" (2004). I found a shop that could order sensors at $108 ea. X 4, and $50 to program them. the tire will charge $20 ea. to install the sensors. kind of pricey to get the "low tire" message to go off. still thinking about it.
 

BYAIC

Enthusiast
Joined
Jan 26, 2013
Posts
153
Reaction score
19
How many miles have you driven it since the new tires? I would put quite a few on her at different speeds before going through all of the hassle and expense that you are considering. Or call a different Dodge dealership or Viper shop.
 

MoparMap

VCA National President
Venom Member
Joined
Jan 7, 2013
Posts
1,855
Reaction score
97
Location
Kansas
These are what I have in my car now: https://www.dormanproducts.com/gsearch.aspx?type=keyword&origin=keyword&q=multifit tpms

They require their own programmer, but you can clone the IDs to match what is already on the car so you don't have to reprogram the actual module in the car (assuming it's not the problem in this case). Fairly reasonably priced as well, though they do require their own specific programmer I believe. My parents got me a kit for Christmas several years ago and I've programmed two sets since then.
 

Latest posts

Members online

Forum statistics

Threads
151,819
Posts
1,672,633
Members
15,938
Latest member
mattikin2010
Top