Sound System & Horn not operational?

MikeD

Enthusiast
Joined
Jun 8, 2022
Posts
5
Reaction score
0
Location
TN
Hello all!

First, wanted to share my excitement of finally purchasing my dream car after 30 years! I purchased a 2013 GTS!

Second, the one I bought had a couple known issues if anyone could help?

-My horn is going off seemingly random, for approximately 10 seconds. However, when I press the horn buttons on the steering wheel the horn doesn't sound? I pulled the horn fuse until I could figure out the issue.
-My sound system turns on and the display functions, but there is no sound from the speakers. The fuse shows no signs of going bad?

Any help would be very much appreciated!
 

Steve-Indy

VCA Venom Member
Venom Member
Joined
Oct 2, 2000
Posts
8,287
Reaction score
80
Location
Zionsville,IN. USA
You need to check the hood and hatch switches. A tech with a wiTECH pod could be a big help. If you find that the switches are OK, you might want to think about the horn pad...particularly since it does not seem work when you push the button.

The horn going off randomly required the replacement of the horn pad on a friend's 2010. Note: horn pad replacement required replacing the airbag unit.
 
OP
OP
MikeD

MikeD

Enthusiast
Joined
Jun 8, 2022
Posts
5
Reaction score
0
Location
TN
I have the horn issue fixed, but my sound system is still not working. I have changed both fuses and checked the amp. The radio functions fine, just no sound. Anyone had this issue or know how to fix it?
 
OP
OP
MikeD

MikeD

Enthusiast
Joined
Jun 8, 2022
Posts
5
Reaction score
0
Location
TN
To be honest I’m not sure; I changed the fuse, but I suspect one of the hood latches wasn’t closed all the way. So far it hasn’t done it again.
 

wishboneviper104

Enthusiast
Joined
Mar 26, 2016
Posts
2
Reaction score
0
Hello all!

First, wanted to share my excitement of finally purchasing my dream car after 30 years! I purchased a 2013 GTS!

Second, the one I bought had a couple known issues if anyone could help?

-My horn is going off seemingly random, for approximately 10 seconds. However, when I press the horn buttons on the steering wheel the horn doesn't sound? I pulled the horn fuse until I could figure out the issue.
-My sound system turns on and the display functions, but there is no sound from the speakers. The fuse shows no signs of going bad?

Any help would be very much appreciated!
I had the same problem with my 2013 take it back to the Dealership, they know there’s a problem!! Thanks, Craig
 

wishboneviper104

Enthusiast
Joined
Mar 26, 2016
Posts
2
Reaction score
0
Hello all!

First, wanted to share my excitement of finally purchasing my dream car after 30 years! I purchased a 2013 GTS!

Second, the one I bought had a couple known issues if anyone could help?

-My horn is going off seemingly random, for approximately 10 seconds. However, when I press the horn buttons on the steering wheel the horn doesn't sound? I pulled the horn fuse until I could figure out the issue.
-My sound system turns on and the display functions, but there is no sound from the speakers. The fuse shows no signs of going bad?

Any help would be very much appreciated!
PS I thought mine was fixed as well until all of a sudden the horn started going off by itself and I could not stop it, I highly recommend going to a Dodge Dealership they my even have a campaign on the problem ✅
 
OP
OP
MikeD

MikeD

Enthusiast
Joined
Jun 8, 2022
Posts
5
Reaction score
0
Location
TN
Thanks for all the replies, to the dealership I go!
 

Members online

Forum statistics

Threads
152,101
Posts
1,674,167
Members
16,399
Latest member
akumadiavolo
Top