1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sound system issue 2005 Copperhead SRT10

Discussion in 'SRT10 and SRT10 Coupe Discussions' started by rdc3716, Jul 27, 2019.

  1. rdc3716

    rdc3716 Viper Owner

    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 22, 2013
    Has any owners of this generation had issues with their subwoofer of the oem sound system?
    I've checked everything that might cause the annoying rattle. Would like to find out any recommendations this group would have regarding expert audio techs.
     
  2. MoparMap

    MoparMap VCA National President

    Posts:
    1,548
    Joined:
    Jan 7, 2013
    Location:
    Kansas
    Lots of people have issues with the factory sub from what I've read. I think the most common complaint was just the factory one blowing out or general aging and failing of the speaker surround. Taking it out isn't too bad though. You If you get the back panel off you can have a better look at it to see what might be wrong. Could be as easy as adding some new foam or wrapping the box in sound damping material or something. I put an aftermarket sub in the factory box in the long run.
     
  3. Dead President

    Dead President Enthusiast

    Posts:
    102
    Joined:
    Jan 30, 2001
    Location:
    Rancho Santa Fe, CA
    I have a 2003 SRT-10 with the same problem. I took it to a car audio shop in Encinitas, CA. He removed the subwoofer box, opened it up and epoxied the tube back in place. The foam material in the box had deteriorated and the subwoofer tube will rattle. You might be able to do it yourself, but it was worth the 1 hour of shop labor to have it done. If you remove the screws on the vinyl panel behind the seats, then remove the two racing harness covers with the Viper logo you can access the roll hoop bolts. Once you remove the roll hoops you can access the subwoofer box which is held in by three screws. Not difficult. You can either fix it or take it to the car audio shop. Mike works fine and we used the factory subwoofer.
     
  4. rdc3716

    rdc3716 Viper Owner

    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 22, 2013
    Thanks so much for the suggestion. I took it to an audio pro and had the subwoofer pulled and sure enough the foam had deteriorated. He epoxied the tube and sounds great. As you mentioned, it was rather involved to get to the sub box but worth it. Thanks again.
     
    ViperJeff likes this.

Share This Page