1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Has anyone installed their radar detector using the pigtail?

Discussion in 'Generation V Discussions / SRT Coupe, GTS, GTC, AC' started by ViperGal, Jul 10, 2013.

  1. ViperGal

    ViperGal Enthusiast

    Posts:
    908
    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    Dripping Springs, TX
    I saw the pigtail in the glove box but what to do? No obvious place to plug into mirror or way to open it? Has anyone found where it plugs in/how to access it? Pictures appreciated. Thanks much!:drive:
     
  2. Timmer

    Timmer Viper Owner

    Posts:
    270
    Joined:
    Jun 24, 2003
    Location:
    Michigan
    I installed mine and found the instructions that came with the pigtail to be incorrect. They stated to remove the cover from below the mirror to find the plug. My plug was taped around the mirror bracket.

    I could see the plug but could not access it without cutting the cloth tape holding it in place.

    Once I cut the tape, it was a breeze.

    Sorry, I don't have pics but hopefully that helps.
     
  3. NastyGTS

    NastyGTS Viper Owner

    Posts:
    116
    Joined:
    Jun 3, 2013
    Location:
    West Texas
    Im curious how this works with certain detector cords.

    I have : https://www.escortradar.com/limited-edition-passport-9500ix/index.php

    It has the coiled cord with silence/memory button; and has the plugin similar to a landline phone cord

    I dont want to hack this thing up; but have not heard back from Escort.........so I am sporting the cable hanging across the dash for now
     
  4. ViperGal

    ViperGal Enthusiast

    Posts:
    908
    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    Dripping Springs, TX
    Is it maroon at base of mirror?
     
  5. Timmer

    Timmer Viper Owner

    Posts:
    270
    Joined:
    Jun 24, 2003
    Location:
    Michigan
  6. Policy Limits

    Policy Limits Enthusiast

    Posts:
    1,372
    Joined:
    Nov 15, 2012
    There's a Glove Box?? LOL
     
  7. ViperGal

    ViperGal Enthusiast

    Posts:
    908
    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    Dripping Springs, TX
    Think we found it ... thanks. Picture for reference. Cover plate was tricky to remove but somehow it came off .. getting it back in place ... lol

    [​IMG]
     
  8. NastyGTS

    NastyGTS Viper Owner

    Posts:
    116
    Joined:
    Jun 3, 2013
    Location:
    West Texas
  9. Malu59RT

    Malu59RT Enthusiast

    Posts:
    1,279
    Joined:
    Oct 10, 2007
    Location:
    Dallas, TX
    On the other side of the "oh $hit" handle, there is a key hole. I imagine if you push that, the glove box will open. Can anyone confirm? Looks like the glove box is in the same location, just no handle like on the Gen 3/4 cars.
     
  10. ViperSmith

    ViperSmith Enthusiast

    Posts:
    2,918
    Joined:
    Jun 19, 2012
    Location:
    Tysons Corner, VA
    Yes, there is a glove box. There is about enough room to put a pack of gum inside.
     
  11. ViperGal

    ViperGal Enthusiast

    Posts:
    908
    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    Dripping Springs, TX
    Confirned - it exists- that button opens it and you can fit a pack of gum inside!

    Admittedly I got an umbrella too - always keep one in a car.
     
  12. ViperGal

    ViperGal Enthusiast

    Posts:
    908
    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    Dripping Springs, TX
    btw: we attached the pig tail to the piece we bought at http://invisicord.com/ ... used it to connect the radar detector on our mustang. worked like a charm. Thanks for all your help.
     
  13. CaptainDavid

    CaptainDavid Enthusiast

    Posts:
    536
    Joined:
    Oct 10, 2006
    Location:
    Duluth, Georgia
    I used the invisicord and Blendmount on my 2010. came without pigtails LOL
     
  14. GenVer

    GenVer Viper Owner

    Posts:
    47
    Joined:
    Aug 21, 2012
    Location:
    Dallas, TX
    I realize this is an old thread but I'm trying to do the same thing now and am not understanding how to do it. Are you able to just plug the radar detector cord into the exposed "pigtail" in the pic or do I need to somehow splice into something? Sorry for the confusion and thanks in advance for any who can assist!
     
    Last edited: Apr 13, 2014
  15. ViperSmith

    ViperSmith Enthusiast

    Posts:
    2,918
    Joined:
    Jun 19, 2012
    Location:
    Tysons Corner, VA
  16. GenVer

    GenVer Viper Owner

    Posts:
    47
    Joined:
    Aug 21, 2012
    Location:
    Dallas, TX
  17. johniew398

    johniew398 Enthusiast

    Posts:
    1,260
    Joined:
    Jun 1, 2008
    Location:
    Bentonville, Arkansas
    I had the dealer install mine before I took delivery. Looks like I could have done it with the pigtail included with the car but I wanted them to do it.
     

Share This Page